KASBIY PEDAGOGIK MAHORATNI SHAKLLANTIRISHDA AXBOROT-KOMMUNIKATSIYA TEXNOLOGIYALARINING O‘RNI - Xudoyberdiyeva Sitora Abdurashit qizi; Yangiboyeva Maysara Abdig‘aniyevna (SAMARALI TA’LIM VA BARQAROR INNOVATSIYALAR JURNALI, 2026)
Mazkur maqolada barkamol avlodni tarbiyalash jarayonida pedagogning shaxsiy namunasining o‘rni va ahamiyati ilmiy jihatdan yoritilgan. Pedagog shaxsi, uning kasbiy mahorati, axloqiy qiyofasi hamda jamiyatda tutgan mavqei yosh avlod dunyoqarashining shakllanishiga bevosita ta’sir etadi. Shaxsiy namuna orqali o‘quvchilarda milliy va umuminsoniy qadriyatlarga hurmat, mustaqil fikrlash va ijtimoiy faoliyatga tayyorlik kabi fazilatlar rivojlanadi. Tadqiqotda pedagogning tarbiyaviy faoliyati, shaxsiy fazilatlari va ularning o‘quvchi ma’naviyatiga ta’siri zamonaviy pedagogika konsepsiyalari asosida tahlil qilinadi.