INNOVATSION RIVOJLANISH STRATEGIYALARINI LOYIHAVIY BOSHQARUV ASOSIDA SHAKLLANTIRISH - Norboyeva Nadiya Allanazarovna,; Qodirov Farrux, (SAMARALI TA’LIM VA BARQAROR INNOVATSIYALAR JURNALI, 2026)
Ushbu maqolada innovatsion rivojlanish strategiyalarini loyihaviy boshqaruv asosida shakllantirishning nazariy va amaliy jihatlari tadqiq etilgan. Tadqiqotning asosiy maqsadi zamonaviy iqtisodiyot sharoitida innovatsion faoliyatni samarali tashkil etishda loyiha boshqaruvi yondashuvining ahamiyatini aniqlashdan iborat. Tadqiqot jarayonida tizimli tahlil, qiyosiy tahlil hamda ekonometrik usullardan foydalanildi. Natijalar shuni ko‘rsatdiki, loyihaviy boshqaruv mexanizmlaridan foydalanish innovatsion strategiyalarni amalga oshirish samaradorligini sezilarli darajada oshiradi. Shuningdek, maqolada innovatsion rivojlanishni jadallashtirish bo‘yicha amaliy tavsiyalar ishlab chiqilgan.