RAQAMLI IQTISODIYOTDA IT-LOYIHALARNI BOSHQARISH RISKLARI VA ULARNI KAMAYTIRISH USULLARI - Muhiddinova Marjona Ulug’bek qizi; Qodirov Farrux (SAMARALI TA’LIM VA BARQAROR INNOVATSIYALAR JURNALI, 2026)
Ushbu maqolada raqamli iqtisodiyot sharoitida IT-loyihalarni boshqarishda yuzaga keladigan asosiy risklar va ularni kamaytirish usullari tadqiq etilgan. Tadqiqotning maqsadi O'zbekiston sharoitida IT-loyiha risklarini aniqlash va ularni boshqarishning samarali metodlarini ishlab chiqishdan iborat. Tadqiqotda statistik tahlil, ekonometrik modellashtirish va qiyosiy tahlil usullaridan foydalanilgan. Natijalar shuni ko'rsatdiki, proaktiv risk boshqaruvi tizimlari IT-loyiha muvaffaqiyatsizligi ehtimolini sezilarli darajada kamaytiradi. Maqolada amaliy tavsiyalar ham keltirilgan.