SUN'IY INTELLEKT ASOSIDA LOYIHA RISKLARINI BOSHQARISH METODLARI: MACHINE LEARNING YORDAMIDA RISK PROGNOZI - Elamonova Munisa Axmad qizi, (SAMARALI TA’LIM VA BARQAROR INNOVATSIYALAR JURNALI, 2026)
Ushbu maqolada sun'iy intellekt va machine learning texnologiyalari asosida loyiha risklarini boshqarish metodlari tadqiq etilgan. Tadqiqotning asosiy maqsadi - loyiha jarayonlarida yuzaga keladigan risklarni oldindan aniqlash va prognoz qilishda zamonaviy algoritmlardan foydalanish imkoniyatlarini asoslashdan iborat. Tadqiqotda regression tahlili, neyron tarmoqlar va klassifikatsiya modellari qo'llanilgan. Natijalar shuni ko'rsatdiki, machine learning modellari an'anaviy usullarga nisbatan risk prognozining aniqligini sezilarli darajada oshiradi. Maqolada O'zbekiston sharoitida ushbu metodlarni qo'llash bo'yicha amaliy tavsiyalar ham keltirilgan.