Immunogistokimyo orqali kasalliklarni aniqlash: Metodologiya va Klinik talqin. - Qo’shbaqova Dilbahor Ermammatovna (SAMARALI TA’LIM VA BARQAROR INNOVATSIYALAR JURNALI, 2026)
Immunogistokimyo (IGH) gistologik to'qimalarda maxsus antigenlarni aniqlash usuli bolib, saraton kasalligini tashxislash va davolash strategiyalarni shaxsiylashtirishda muhim rol o'ynaydi. Ushbu maqolada immunogistokimyo usuli yordamida kasalliklarni aniqlash metodologiyasi va klinik tahlili yoritilgan.Immunogistokimyoviy tekshiruvlar gistologik to’qimalarda antigen va oqsillarni aniqlash imkonini beradigan zamonaviy diagnostik usullardan biri hisoblanadi. Immunogistokimyoviy markerlar yordamida turli kasalliklar,xususan o’sma kasalliklarini aniqlash va ularni biologik xususiyatlarni baholash imkoniyatlari tahlil qilinadi.Olingan natijalar ushbu usul kasalliklarini erta aniqlash va davolash strategiyasini tanlashda muhim ahamiyatga ega ekanligini ko’rsatadi.