INTERTEKSTUALLIK VA QIYOSIY ADABIYOTSHUNOSLIKNING UMUMIY NAZARIY ASOSLARI: S. AYNIY VA O. UAYLD IJODI MISOLIDA - Xurshida Tojimurodova (SAMARALI TA’LIM VA BARQAROR INNOVATSIYALAR JURNALI, 2026)
Ushbu maqolada intertekstuallik nazariyasi va qiyosiy adabiyotshunoslikning fundamental asoslari Sadriddin Ayniyning “Odina” va Oskar Uayldning “Dorian Greyning portreti” asarlari misolida tahlil qilinadi. Tadqiqotda Sharq ijtimoiy realizmi va Gʻarb estetizmining simvolik kesishuv nuqtalari, xususan, “Mayib bo‘lgan qo‘y" va “Sehrli portret” ramzlarining qahramon taqdiridagi deterministik roli yoritib berilgan.