O'zbek adabiyotshunosligida biografik metod taraqqiyoti va unda Naim Karimovning hissasi - Jonpo'lotova Gulshoda Qobil qizi, (SAMARALI TA’LIM VA BARQAROR INNOVATSIYALAR JURNALI, 2026)
Ushbu maqolada O'zbek adabiyotshunosligida biografik metod spetsifikasi va uning taraqqiyot tamoyillari va unda Naim Karimovning hissasi tadqiq etildi. Mohir munaqqid o'zining uzoq yillik izlanishlari va tadqiqotlari asosida o'zbek adabiyotshunosligida ma'rifiy-biografik roman janriga asos solgani xususida soʻz yuritildi va bu turkum romanlarida biografik metodning xossalari ochib berildi. Adabiyotshunos olim Naim Karimov ilmiy merosini oʻrganish zaruriyati tahlillar va dalillar asosida ko'rsatildi.