GEOGRAFIYA TA'LIMIDA O‘QUVCHILARNING TOPOGRAFIK VA KARTOGRAFIK KOMPETENSIYALARINI RIVOJLANTIRISH - Ravshanova Mashhura Botir qizi; Xoldorova Gulbahor Mixliboyevna (SAMARALI TA’LIM VA BARQAROR INNOVATSIYALAR JURNALI, 2026)
Ushbu maqolada geografiya fanini o‘qitish jarayonida o‘quvchilarning topografik va kartografik kompetensiyalarini shakllantirishning nazariy va amaliy ahamiyati yoritilgan. Muallif xarita bilan ishlash ko‘nikmalarini rivojlantirish orqali o‘quvchilarning tahliliy va mantiqiy fikrlash qobiliyatini oshirish masalalarini tahlil qiladi. Shuningdek, maqolada zamonaviy kartografik metodlarning ta’lim samaradorligiga ta’siri ko‘rsatib o‘tilgan.