CHIZMA GEOMETRIYA FANINI DIFFERENSIAL TA’LIM TEXNOLOGIYASIDAN FOYDALANIB O‘QITISH - Abdusattarova Maftuna Zafarbek qizi (SAMARALI TA’LIM VA BARQAROR INNOVATSIYALAR JURNALI, 2026)
Ushbu maqola differensial ta’limni pedagogikada tutgan o‘rni va ta’lim berishdagi samaradorligi to‘g‘risida. Differensial ta’limni kelib chiqishi va ilmiy-nazariy asoslari ko‘rsatilgan, hamda differensial ta’limdan foydalanib fanlarni individual va tabaqalashtirib o‘qitishni usullari berilgan. Chizma geometriyada differensial ta’lim texnologiyasini qo‘llashning nazariyasi va amaliyoti ko‘rsatilgan. Talabalarni mutaxasislik fanlarini yaxshi o‘zlashtirishi uchun differensial ta’lim texnologiyasini tatbiq qilish va ulardan samarali foydalanish haqida yondashuv olib borilgan. Differensial ta’lim texnologiyasidan foydalanish haqida va unig samaradorligi, talabalarni fanni o‘rganishi uchun qulay va samarali yo‘llari ishlab chiqilgan.