INFORMATIKA FANINI O‘QITISHDA AN’ANAVIY TA’LIM USULLARI VA INTERAKTIV O‘YINLI TA’LIM TEXNOLOGIYALARINING SAMARADORLIGINI QIYOSIY TAHLILI - Xudayberganov Yashin Komilovich; Xonto‘rayev Ibroxim Abdikamol o‘g‘li (SAMARALI TA’LIM VA BARQAROR INNOVATSIYALAR JURNALI, 2026)
Ushbu maqolada informatika fanini o‘qitish jarayonida qo‘llaniladigan an’anaviy ta’lim usullari va zamonaviy interaktiv o‘yinli ta’lim texnologiyalarining samaradorligi qiyosiy tahlil qilinadi. Ta’lim jarayonida o‘quvchilarning bilim olish faolligini oshirish, ularning darsga bo‘lgan qiziqishini kuchaytirish va informatika fanining murakkab tushunchalarini o‘zlashtirishda ikkala yondashuvning afzallik va kamchiliklari o‘rganilgan. Shuningdek, interaktiv o‘yinli texnologiyalarning o‘quvchilar motivatsiyasi, xotira jarayonlari va amaliy ko‘nikmalarini shakllantirishdagi roli tahlil etilgan. Maqola yakunida informatika darslarida an’anaviy va innovatsion metodlarni uyg‘unlashtirish bo‘yicha metodik tavsiyalar berilgan.