3D GRAFIK DASTURLAR ASOSIDA TALABALAR PORTFOLIOLARINI SHAKLLANTIRISH - Xamidova Sabrina Zarif qizi, (SAMARALI TA’LIM VA BARQAROR INNOVATSIYALAR JURNALI, 2026)
Talabalar portfoliolarini yaratish ularning kasbiy salohiyatini namoyish etish va mehnat bozorida o‘z imkoniyatlarini ko‘rsatishda muhim ahamiyatga ega. Ushbu mavzu 3D grafik dasturlar yordamida talabalar ijodiy ishlarini tizimli ravishda jamlash va taqdim etish usullarini o‘rganishga qaratilgan. Tadqiqotda 3D modellashtirish, animatsiya va vizualizatsiya dasturlaridan foydalanib, talabalar portfoliolarini yaratish jarayoni tahlil qilinadi. Shuningdek, portfolioning tuzilishi, dizayni va mazmuni orqali talabaning kasbiy ko‘nikmalari, kreativ yondashuvi va texnik bilimlarini namoyish etish imkoniyatlari yoritiladi. Bunday portfoliolar talabalarni ishga joylashish jarayonida muhim vosita sifatida xizmat qiladi.