ZAHIRIDDIN MUHAMMAD BOBUR XVI ASR BUNYODKORI VA DAVLATCHILIK AN`ANALARINING DAVOMCHISI - XOSHIMOV SOYIBJON; Mutalipova Odinaxon Akramjon qizi (SAMARALI TA’LIM VA BARQAROR INNOVATSIYALAR JURNALI, 2026)
Mazkur maqolada Zahiriddin Muhammad Boburning hayoti, siyosiy faoliyati hamda Boburiylar davlatining tashkil topish jarayoni ilmiy jihatdan tahlil qilinadi. Shuningdek, boburning davlatchilik tamoyillari, adolat kansepsiyasi va ma naviy merosi tarixiy manbalar asosida yoritiladi.