Bo’lajak o’qituvchilarni intellektual qobiliyatni rivojlantirishning texnologik asoslari - Polvonova Gulmira Rustamovna (SAMARALI TA’LIM VA BARQAROR INNOVATSIYALAR JURNALI, 2026)
Mazkur maqolada kasbiy-ijodiy faoliyat jarayonida bo‘lajak o’qituvchining intellektual qobiliyatlarini rivojlantirishga qaratilgan innovatsion pedagogik texnologiyalar tahlil qilingan. Unda intellektual rivojlanish konsepsiyasi, texnologiyalarning o‘quv jarayonidagi o‘rni va ularning amaliy samaradorligi tadqiq etilgan. Maqola natijalari bo‘lajak mutaxassislarning intellektual salohiyatini oshirishda zamonaviy yondashuvlarni qo‘llashga oid ilmiy-uslubiy tavsiyalarni taklif etadi.