O‘QUVCHILARNI PEDAGOGIK-PSIXOLOGIK O‘RGANISHNING SHAKL VA METODLARI - Ibragimova Madina-1 kurs (SAMARALI TA’LIM VA BARQAROR INNOVATSIYALAR JURNALI, 2026)
Mazkur maqolada o‘quvchilarni pedagogik-psixologik o‘rganishning nazariy asoslari, shakl va metodlari tahlil qilinadi. Zamonaviy ta’lim tizimida o‘quvchi shaxsini chuqur o‘rganish, uning individual xususiyatlari, qobiliyatlari va qiziqishlarini aniqlash muhim ahamiyat kasb etadi. Tadqiqot jarayonida kuzatish, suhbat, anketa, test hamda pedagogik tajriba metodlari asosida o‘quvchilarni o‘rganish imkoniyatlari yoritildi. Tadqiqot natijalari o‘quvchilarni pedagogik-psixologik o‘rganish ta’lim samaradorligini oshirish, individual yondashuvni ta’minlash va o‘quvchilarning shaxsiy rivojlanishini qo‘llab-quvvatlashda muhim omil ekanligini ko‘rsatdi.