ZAMONAVIY OʻZBEK TILIDA NEOLOGIZMLARNING PAYDO BOʻLISHI - Fayzullayeva Sarvinoz Mahmud qizi, (SAMARALI TA’LIM VA BARQAROR INNOVATSIYALAR JURNALI, 2026)
Ushbu maqolada zamonaviy oʻzbek tilida nelogizmlarning paydo boʻlish sabablari manbalari va ularning til tizimidagi oʻrni tahlil qilinadi. Globallashuv fan texnika taraqqiyoti axborot texnologiyalarining jadal rivojlanishi hamda ijtimoiy siyosiy oʻzgarishlar natijasida yuzaga kelayotgan yangi soʻz va atamalarning oʻzbek tiliga kirib kelish jarayonini yoritib berilgan. Shuningdek oʻzbek va xorijiy tilshunos olimlarning nelogizimlar haqidagi ilmiy qarashlari keltirilib zamonaviy nelogizmlarning turlari va ularning leksik tizimidagi ahamiyati misollar asosida ochib berilgan.