BO’LAJAK BOSHLANG’ICH SING O’QITUVCHILARIDA YOZMA NUTQNI TO’G’RI SHAKLLANTIRISH OMILLARI - Abdiyeva Qo’ysintosh Azadovna; Turdipo’latova Shaxzoda (SAMARALI TA’LIM VA BARQAROR INNOVATSIYALAR JURNALI, 2026)
ushbu maqolada boshlang’ich sinf o’quvchilarida yozma nutq ko’nikmalarini rivojlantirishning nazariy va amaliy asoslari yoritilgan. Nutqning shaxs kamolotidagi o’rni, kommunikativ kompetensiyasini shakllantirish omillari, dars jarayonida qo’llaniladigan samarali metodlar hamda o’qituvchi va ota-ona hamkorligining ahamiyati tahlil qilinadi. Tadqiqot davomida pedagogik kuzatish, tahlil va umumlashtirish usullaridan foydalanildi. Natijalar shuni ko’rsatadiki, interaktiv metodlar, o’yin texnologiyalari va ijobiy psixologik muhit muloqot ko’nikmalarini rivojlantirishda muhim omil hisoblanadi.