Surxondaryo oilalarida shaxslararo munosabatlar jarayonida gender tenglikning etnopsixologik xususiyatlari - Toshboyeva Guljahon Toyir qizi (SAMARALI TA’LIM VA BARQAROR INNOVATSIYALAR JURNALI, 2026)
Mazkur maqolada Surxondaryo viloyati oilalarida shaxslararo munosabatlar jarayonida gender tenglikning etnopsixologik xususiyatlari tahlil qilinadi. Tadqiqotda hududga xos milliy mentalitet, an’anaviy oila modeli, urf-odatlar va diniy qarashlarning erkak va ayol o‘rtasidagi munosabatlarga ta’siri yoritilgan. Shuningdek, zamonaviy ijtimoiy o‘zgarishlar, ta’lim va axborot texnologiyalarining gender tenglikka bo‘lgan munosabatni shakllantirishdagi o‘rni ko‘rsatib berilgan. Tadqiqot natijalari oiladagi shaxslararo munosabatlarni sog‘lomlashtirish va gender tenglikni milliy qadriyatlar asosida rivojlantirishga xizmat qiladi.