ARAB TILIDA TUB SIFATLI ANIQLOVCHINING SEMANTIK VA USLUBIY XUSUSIYATLARI (FOZIL AS-SAMARROIYNING “MA’ONIY AN-NAHV” ASARI ASOSIDA) - Davronbek Abdullayev (SAMARALI TA’LIM VA BARQAROR INNOVATSIYALAR JURNALI, 2026)
Ushbu maqolada arab tilidagi jomid na’t kategoriyasining semantik va uslubiy xususiyatlari taniqli tilshunos olim Fozil Solih as-Samarroiyning “Ma’oni an-nahv” asari asosida tahlil qilinadi. Tadqiqotda jomid na’tning grammatik shakldan tashqari nutqdagi kommunikativ va balog‘iy imkoniyatlari ochib beriladi. Xususan, “أي”, “كل”, “حق” kabi birliklar orqali mubolag‘a, ta’kid va baholash ma’nolarining ifodalanishi tahlil qilinadi. Natijada jomid na’t arab nutqida semantik aniqlashtirish va uslubiy ta’sirni kuchaytiruvchi muhim vosita ekanligi asoslanadi.