OLIY TA’LIM MUASSASALARIDA INTEGRALLASHGAN AXBOROT TIZIMINI LOYIHALASH VA UNING SAMARADORLIGINI BAHOLASH (YANGI ASR UNIVERSITETI MISOLIDA) - Turdiyev Muxtorjon Muqimjon o‘g‘li, (SAMARALI TA’LIM VA BARQAROR INNOVATSIYALAR JURNALI, 2026)
Mazkur maqolada oliy ta’lim muassasalari faoliyatini kompleks raqamlashtirishga qaratilgan integratsiyalashgan platformani ishlab chiqish jarayonida olingan natijalar, uslubiy yondashuvlar va amaliy qo‘llanilish tajribasi yoritiladi. Tadqiqot davomida universitet boshqaruvi, qabul jarayoni, talabalar bilan ishlash, moliyaviy operatsiyalar va elektron kutubxona kabi jarayonlarning yagona raqamli tizimga birlashtirilishi samaradorlik va xavfsizlik nuqtayi nazaridan tahlil qilindi. Ishlab chiqayotgan platformamiz Yangi Asr universiteti jarayonlariga moslashtirildi va bu orqali oliy ta’lim muassasasida raqamli boshqaruvning real ta’siri o‘rganildi.