TIL O‘RGANISHDA AUTENTIK MATERIALLARNING NUTQIY KOMPETENSIYANI RIVOJLANTIRISHDAGI ROLI - Sojida Xamrayeva Kodirbekovna, (SAMARALI TA’LIM VA BARQAROR INNOVATSIYALAR JURNALI, 2026)
Mazkur ilmiy maqolada chet tilini o‘rganish jarayonida autentik materiallardan foydalanishning nutqiy kompetensiyani rivojlantirishdagi ahamiyati kompleks tarzda o‘rganiladi. Autentik materiallar real kommunikativ muhitni aks ettiruvchi yozma, audio va video manbalar sifatida talqin qilinib, ularning til o‘rganuvchilarning og‘zaki nutqi, tinglab tushunish, yozma ifoda, leksik boyligi va madaniyatlararo kompetensiyasiga ta’siri ilmiy jihatdan tahlil qilinadi. Tadqiqotda nazariy yondashuvlar bilan bir qatorda amaliy tajriba-sinov ishlari natijalari ham keltirilgan. Natijalar autentik materiallardan foydalanish o‘quvchilarning nutqiy faolligini oshirish, kommunikativ kompetensiyani rivojlantirish hamda real til muhitiga moslashish jarayonini tezlashtirishda samarali vosita ekanini ko‘rsatadi.