Ikkinchi jahon urushi davrida O’zbekiston xalqining Leningradni ozod qilishdagi qahramonliklari (1941-1944-yillar) - Zokirjanov Mirzoxid Shuhrat o’g’li (SAMARALI TA’LIM VA BARQAROR INNOVATSIYALAR JURNALI, 2026)
Mazkur maqola Ikkinchi jahon urushining eng uzoq davom etgan 1941-1944-yillarda sodir bo’lgan Leningrad uchun kechgan jang va unda yurtdoshlarimizning ko’rsatgan jasoratlari, Teshaboy Odilov, Nabijon Mingboyev hamda Sharof Rashidovlarning jasoratlari, Vatanimiz milliy istiqloli hamda xalqimizning ozodligi uchun jonini ayamagan millat fidoyillari xotirasini abadiylashtirish masalalariga bag’ishlandi.