YANGI O‘ZBEKISTONDA MILLIY ESTRADA YO‘NALISHINING RIVOJLANISH TENDENSIYALARI - To‘xtaxunova Guliniso Shavkatbek qizi (SAMARALI TA’LIM VA BARQAROR INNOVATSIYALAR JURNALI, 2026)
Mazkur maqolada Yangi O‘zbekiston sharoitida milliy estrada san’atining rivojlanish bosqichlari, zamonaviy yo‘nalishlari hamda uning madaniy-ma’naviy hayotdagi o‘rni ilmiy tahlil qilinadi. Milliy estrada san’atining globallashuv jarayonlari bilan uyg‘unlashuvi, an’anaviy musiqiy meros asosida zamonaviy janrlarning shakllanishi va yosh ijodkorlar faoliyatining ahamiyati yoritiladi. Shuningdek, davlat siyosati, madaniyat sohasidagi islohotlar va raqamli texnologiyalarning estrada san’ati rivojiga ta’siri asoslab beriladi.