BOSHLANG’ICH SINF O’QUVCHILARIDA O’QUV MOTIVATSIYASINI OSHIRISH VA TASHVISH DARAJASINI KAMAYTIRISH MAQSADIDA INGLIZ TILI DARSLARIDA O’YIN TEXNOLOGIYALARIDAN FOYDALANISH - Majidova Komila Nuriddin qizi (SAMARALI TA’LIM VA BARQAROR INNOVATSIYALAR JURNALI, 2026)
Ushbu maqola boshlang’ich sinf o’quvchilarida til o’rganish imkoniyatlarini pedagogik va psixologik tomondan turli usullar orqali rivojlantirish, darajasini o’stirishga qaratilgan. Tadqiqot jarayonida pedagoglarning til o’rgatish davomida boshlang’ich sinf o’quvchilarida namoyon bo’lgan turli muammolariga atroflicha yechimlar beriladi va o’rganiladi. Turli pedagogik o’yinlar, texnik vositalar, psixologik metodlardan foydalangan holda til bilish jarayoni samarali rivojlantiriladi. Bundan tashqari, yosh kelajak avlodda uchraydigan, hozirda dolzarb muammoga aylangan dars jarayonida nofaolllik holatlari yuzasidan bir qator duch kelingan muammolarga atroflicha yechim beriladi.