Afg`oniston hududiga oq xunlarning kirib borishi - Adamboyeva Gulnora (SAMARALI TA’LIM VA BARQAROR INNOVATSIYALAR JURNALI, 2024)
Ushbu maqolada Oq xunlarning ilk o'rta asrlarda Afg'onistonga kirib kelishining tarixiy mazmuni va ahamiyati ko'rib chiqiladi. Ularning ijtimoiy-siyosiy dinamikasi, harbiy strategiyalari va mintaqaga ta'sirini o'rganib, ushbu tadqiqot Afg'onistonning tarixiy manzarasini shakllantirgan murakkab vaziyatni yoritishga qaratilgan.