Raqamli texnologiyalar va emosional intellektni rivojlantirish: imkoniyatlar va xavf-xatarlar - Farmonova Yulduz Yorqin qizi (SAMARALI TA’LIM VA BARQAROR INNOVATSIYALAR JURNALI, 2026)
Mazkur ilmiy maqolada raqamli texnologiyalar ta’sirida shaxs emosional intellektining shakllanishi va rivojlanish jarayonlari kompleks yondashuv asosida tahlil qilinadi. Ijtimoiy tarmoqlar, raqamli kommunikatsiya vositalari hamda onlayn ta’lim platformalarining emosional anglash, empatiya va o‘zini boshqarish qobiliyatlariga ko‘rsatadigan ta’siri ilmiy manbalar asosida yoritiladi. Shuningdek, raqamli muhitning ijobiy ta`sirlari hamda psixologik xavf omillari va ularni kamaytirish mexanizmlari ko‘rib chiqiladi.