SINESTEZIK METAFORALARDA MILLIY MENTALLIKNING AKS ETISHI - Oripova Mavluda Baxriddinovna, (SAMARALI TA’LIM VA BARQAROR INNOVATSIYALAR JURNALI, 2026)
Metafora nafaqat ong, balki til va madaniyat universaliyasi hamdir. Biz tadqiq qilayotgan sinestezik metaforalar esa bu borada o‘zining alohida xususiyatga egaligi bilan ajralib turadi. Mazkur maqolada sinestezik metaforalarda milliy mentallikning aks etishi o‘ziga xostarzda ochib berilgan.