USTYURTDAGI UNUTILGAN BEKAT - Nurbayev Oraz Auelbay o‘g‘li, (SAMARALI TA’LIM VA BARQAROR INNOVATSIYALAR JURNALI, 2026)
Ushbu maqolada Qoraqalpog‘iston Respublikasi hududida joylashgan Beleuli karvon-saroyi tarixi va me’moriy tuzilish haqida bayon etilgan. Arxeologik tadqiqotlar natijalari va uning qurilish davri haqida ma’lumotlar berilgan. Shuningdek Beleuli karvon-saroyining bugungi holati va uni asrab-avaylash zaruriyati ham yoritilgan