OʻZBEKISTON TARIXI VA ULUGʻBEKNING ILMIY FAOLIYATI - Kadirova Zaynura Zaynidinovna (SAMARALI TA’LIM VA BARQAROR INNOVATSIYALAR JURNALI, 2026)
Mirzo Ulugʻbekning ilmiy faoliyati Oʻzbekiston tarixida oʻchmas iz qoldirdi. Uning astronomiya, matematika va ilm-fanga qoʻshgan hissasi nafaqat oʻz davri, balki keyingi avlodlar uchun ham katta ahamiyatga ega boʻldi. Ulugʻbek merosi milliy gʻurur va tarixiy boylik sifatida qadrlanadi.