O’ZBEK TILI JARQO’RG’ON SHEVASI LEKSIKASIDA JOY NOMLARINING TADQIQI - Mansur Abdumannobovich Xamidov (SAMARALI TA’LIM VA BARQAROR INNOVATSIYALAR JURNALI, 2026)
Maqolada Jarqo’rg’on tumanining joy nomlari ta’biri, ularning dialektal tadqiqi, toponimlarning fanlararo integratsiyasi, o’zbek tili so’z boyligini oshirishda jug’rofiy nomlarning atamashunoslikdagi ahamiyati kabi bir qator vazifalar yoritildi. Jarqo’rg’on shevasi leksikasida joy nomlarining salmog’i masalasiga to’xtalib o’tildi. Nomlarning o’zgarish tendensiyalari, ilmiy manbalar bilan xalq jonli tilidagi farqlar ko’rsatib berildi.