Fond bozori, valyuta bozori va obligatsiya bozori o‘rtasidagi tebranishlar: ko‘p o‘zgaruvchili GARCH yondashuvi - Egamov Bekzod; Aliyeva Sussana Seyranovna (SAMARALI TA’LIM VA BARQAROR INNOVATSIYALAR JURNALI, 2026)
Mazkur maqolada O‘zbekiston fond, valyuta va obligatsiya bozorlaridagi tebranishlar hamda ular o‘rtasidagi volatillik uzatmasi ko‘p o‘zgaruvchili GARCH modellar yordamida empirik jihatdan tahlil qilingan. 2020–2025-yillar ma’lumotlari asosida bozorlararo bog‘liqlik, volatillik klasterlashuvi va dinamik korrelyatsiyalar aniqlangan. Tadqiqot natijalari fond va valyuta bozorlari o‘rtasida sezilarli volatillik uzatmasi mavjudligini, obligatsiya bozori esa nisbatan barqarorroq ekanligini ko‘rsatadi. Olingan xulosalar moliyaviy bozorlar integratsiyasi va risklarni boshqarish masalalarida muhim amaliy ahamiyatga ega.