Yashil moliya vositalarining barqaror iqtisodiy rivojlanishdagi roli. - Egamov Bekzod; Najmiddinov Firdavs Nuriddinovich (SAMARALI TA’LIM VA BARQAROR INNOVATSIYALAR JURNALI, 2026)
Mazkur maqolada barqaror iqtisodiy rivojlanishni ta’minlashda yashil moliya vositalarining o‘rni va ahamiyati ilmiy jihatdan tahlil qilinadi. Tadqiqotda yashil moliyaning asosiy shakllari, xususan, yashil obligatsiyalar, yashil kreditlar va barqaror investitsiyalar mexanizmlarining iqtisodiy o‘sish hamda ekologik barqarorlikka ta’siri o‘rganilgan. Shuningdek, yashil moliya vositalarini joriy etish orqali atrof-muhitga salbiy ta’sirni kamaytirish, resurslardan samarali foydalanish va investitsiya faolligini oshirish imkoniyatlari asoslab berilgan. Tadqiqot natijalari yashil moliya instrumentlarini rivojlantirish barqaror iqtisodiy rivojlanishga erishishda muhim omil ekanligini ko‘rsatadi hamda ushbu yo‘nalishda amaliy tavsiyalar ishlab chiqilgan.