INGLIZ TILINING XXI ASRDAGI ROLI VA ISTIQBOLLARI. - Maxmudova Sabina Avazjonovna; Kamolova Fariza Jamshidovna (SAMARALI TA’LIM VA BARQAROR INNOVATSIYALAR JURNALI, 2026)
Ushbu maqolada ingliz tilining XXI asrdagi roli va istiqbollari tahlil qilinadi. Ingliz tili global kommunikatsiya, iqtisodiyot, ta'lim va madaniyat sohalarida muhim ahamiyatga ega bo'lib, dunyo bo'ylab millionlab insonlar tomonidan ona tilidan keyin ikkinchi til sifatida o'rganilmoqda. Maqolada ingliz tilining xalqaro munosabatlardagi o'rni, uning biznes va ilm-fan sohalaridagi ta'siri, shuningdek, internet va raqamli texnologiyalar rivojlanishi bilan bog'liq ravishda qanday o'zgarishlar yuz berayotgani ko'rib chiqiladi. Shuningdek, ingliz tilining kelajakdagi istiqbollari, yangi tendensiyalar va til o'rganish metodologiyalaridagi o'zgarishlar haqida fikr yuritiladi. Ushbu tahlil orqali ingliz tilining global miqyosda qanday qilib muhim vosita sifatida xizmat qilishda davom etishi va uning kelajakdagi rivojlanish yo'nalishlari aniqlanadi. Maqola, tilshunoslar, pedagoglar va til o'rganishga qiziquvchilar uchun qimmatli manba bo'lib xizmat qiladi.