SUD PSIXOLOGIK EKSPERTIZASINING ZAMONAVIY HUQUQIY TIZIMDAGI O‘RNI VA UNI TAKOMILLASHTIRISH ISTIQBOLLARI - Absoatov Hasan Eshmo‘min o‘g‘li (SAMARALI TA’LIM VA BARQAROR INNOVATSIYALAR JURNALI, 2026)
Ushbu ilmiy maqolada sud psixologik ekspertizasi institutining nazariy va amaliy muammolari kompleks tahlil qilinadi. Maqolada ekspertizaning predmeti, obyekti va huquqiy tartibga solinishi batafsil yoritilgan. Shuningdek, jinoyat va fuqarolik ishlarida shaxsning ruhiy holatini baholashning zamonaviy usullari, affekt holatining diagnostikasi, voyaga yetmaganlar psixologiyasi va guvohlar ko‘rsatmalarining ishonchliligini tekshirish masalalari ilmiy nuqtayi nazardan tadqiq etilgan.