Qo‘chqor Norqobilning “Guldurak momo” hikoyasi badiiyati - Abdurasulova Gavhar Sherali qizi (SAMARALI TA’LIM VA BARQAROR INNOVATSIYALAR JURNALI, 2026)
Ushbu maqolada zamonaviy o‘zbek adabiyotining ko‘zga ko‘ringan vakili Qo‘chqor Norqobilning "Guldurak momo" hikoyasi badiiy-estetik jihatdan tahlil qilinadi. Adib ijodida qishloq hayoti va milliy xarakter talqini markaziy o‘rin egallaydi. Maqolada asar qahramoni Toshbuvi momo timsoli orqali insoniy munosabatlar, ona mehri va vijdon sadosi kabi tushunchalar ochib berilgan.