Boshlang’ich ta’limda qo’llaniladigan metodlar. Ta’lim dasturida metodikaning o’rni - Matniyozova Gulrux Xayrullayevna (SAMARALI TA’LIM VA BARQAROR INNOVATSIYALAR JURNALI, 2024)
Bugungi kunda tez suratlarda o’sib, rivojlanib borayotgan texnologiya kuchiga tayangan dunyoda farzandlar (yoshlar) ta’lim-tarbiyasiga chuqur ahamiyat berilmoqda. Sababi bu zamonaviy dunyoni, hozirgi imkoniyatlar sonini, rivojlanish bosqichini yuksaklarga ko’tarish aynan yosh avlod qo’lidadir. Yosh avlodni ko’ngildagidek tarbiyalashni dastur-ul amal qilib olgan bu dunyo talablariga ko’ra maktab ta’lim dasturlari zamonaviy va samarali ta’lim metodlarini o’z ichiga olmoqda. Ushbu ilmiy-amaliy maqola boshlang’ich sinflarni o’qitish bo’yicha zamon talablariga mos samarali metodlar va ularning dars jarayonlarida qanday qo’llash usullari to’g’risida ma’lumot beradi.