IJTIMOIY BARQAROR RIVOJLANISHDA TARIX VA FALSAFA FANLARINING O`RNI HAMDA AHAMIYATI - Safarova Nargiza Bobomurodovna (SAMARALI TA’LIM VA BARQAROR INNOVATSIYALAR JURNALI, 2026)
Maqolada ijtimoiy barqaror rivojlanish jarayonida tarix va falsafa fanlarining nazariy hamda amaliy ahamiyati yoritilgan. Tarixiy tafakkur jamiyat taraqqiyotining uzviyligini ta’minlasa, falsafa ijtimoiy ong, axloqiy qadriyatlar va tanqidiy fikrlashni shakllantirishda muhim metodologik asos bo‘lib xizmat qiladi. Tadqiqotda ushbu fanlarning ijtimoiy barqarorlik, milliy o‘zlikni anglash va ma’naviy taraqqiyotdagi roli ilmiy manbalar asosida tahlil qilinadi. Natijalar tarix va falsafa fanlarini ta’lim tizimi va ijtimoiy siyosatga chuqur integratsiya qilish barqaror rivojlanishga xizmat qilishini ko‘rsatadi.