MOSLASHUVCHAN TA’LIM VA AI-GA ASOSLANGAN TAVSIYA TIZIMLARINING TA’LIM JARAYONIDA QO‘LLANILISHI - Hamrayeva Gulnoz Rustamovna (SAMARALI TA’LIM VA BARQAROR INNOVATSIYALAR JURNALI, 2026)
Maqola zamonaviy ta’lim tizimida moslashuvchan ta’lim va sun’iy intellekt (AI) ga asoslangan tavsiya tizimlarining o‘rni va qo‘llanilishini tahlil qiladi. Unda individual yondashuv, shaxsiylashtirilgan o‘rganish va adaptiv ta’limning nazariy asoslari, AI tavsiya tizimlarining mexanizmlari, ta’lim jarayonidagi afzalliklari, muammolari va kelajak istiqbollari ko‘rib chiqilgan. Maqola ta’limda AI integratsiyasi va moslashuvchan yondashuvning pedagogik ahamiyatini yoritadi va kelajak istiqbollarini tavsiflaydi.