YENGIL SANOAT KORXONALARIDA TAYYOR MAHSULOTLAR HISOBINI XALQARO STANDARTLAR ASOSIDA TAKOMILLASHTIRISH - Babakulova Matluba Kurbannazarovna (SAMARALI TA’LIM VA BARQAROR INNOVATSIYALAR JURNALI, 2026)
Ushbu maqolada yengil sanoat, xususan to‘qimachilik korxonalarida tayyor mahsulotlar hisobini xalqaro moliyaviy hisobot standartlari asosida takomillashtirish masalalari yoritilgan. Tadqiqotda moliyaviy hisobotlarning ishonchliligi va shaffofligini ta’minlashda tayyor mahsulotlarning haqiqiy qiymatda aks ettirilishining ahamiyati asoslab berilgan. Shuningdek, tayyor mahsulotlarning qadrsizlanishi, ularni buxgalteriya hisobida aks ettirish tartibi hamda qadrsizlangan tayyor mahsulotlar bo‘yicha zaxiralarni shakllantirish masalalari tahlil qilingan. Maqola natijalari korxonalarda moliyaviy hisobotlarning haqqoniyligini oshirish, investitsion jozibadorlikni kuchaytirish va foydalanuvchilar uchun ishonchli moliyaviy axborot taqdim etishga xizmat qiladi.