Ingliz tilini “2x Speed & Listening Note” metodi bilan smart o’rganish - Mukumova Nodira Nuraliyevna (SAMARALI TA’LIM VA BARQAROR INNOVATSIYALAR JURNALI, 2024)
Mazkur maqolada ingliz tilining listening (tinglab tushunish) qismini yanada oshirish barobarida concentration (diqqatni jamlash), tezlikni oshirish orqali natija unumini oshirish hamda listening note (tinglab tushunishdagi muhim nuqtalar qaydi) yordamida productive (chet tilini o’zi ishlab chiqa olish, yodlab olingan gaplarni gapirmasdan) bo’la olishni o’rgatadi. Mualliflik metodida gaplar tuzilishini to’g’ri tashkil qilishni qayta-qayta amalda qo’llash, o’quv jarayonini yanada qiziqarliroq qilib o’quvchiga tushuntirish nazariy va amaliy yoritiladi.Ushbu metodning qimmatliligi shundaki, xalqaro darajadagi IELTS, TOEFL kabi chet tilini bilish sertifikatlarida yuqori natijalarni ko’rsatish uchun muhim omil bo’ladi va O’zbekistonimizni dunyo talablariga javob bera oladigan kadrlar bilan boyitish uchun keng yo’l ochadi.