FANDA ONTOLOGIYA TUSHUNCHASINING O‘RGANILISHI VA TAHLILI - Mamarajabov Abduvali Yuldosh oʻgʻli (SAMARALI TA’LIM VA BARQAROR INNOVATSIYALAR JURNALI, 2025)
Ushbu maqolada ontologiya tushunchasining turli fanlar, jumladan, falsafa, kompyuter fanlari va tilshunoslik doirasidagi o‘rganilishi va tahlili ko‘rib chiqiladi. Falsafiy ontologiya mavjudot va ularning mohiyati bilan bog‘liq bo‘lsa, tilshunoslikda u ma’lumotlarni tizimlashtirish va til birliklarini modellashda qo‘llaniladi. Shu bilan birga, ontologiyaning turli sohalardagi konseptual yondashuvlari va terminologik tafovutlari tahlil qilinadi. Maqola ontologiyaning nazariy va amaliy jihatlari, shuningdek, lingvistik tadqiqotlarda uning salohiyatini o‘rganishga qaratilgan.