O‘ZBEK TILI KORPUSIDA FILOLOGIK TERMINLAR BAZASINING AMALIY QO‘LLANILISHI VA ISTIQBOLLARI - Kadirova Zaynura Zaynidinovna (SAMARALI TA’LIM VA BARQAROR INNOVATSIYALAR JURNALI, 2025)
Ushbu maqolada O‘zbek tili korpusida filologik terminlar bazasining amaliy qo‘llanilishi va rivojlanish istiqbollari tahlil qilinadi. Terminlar bazasi lingvistik tadqiqotlar, leksikografiya, ta’lim jarayoni va ilmiy tarjimada muhim manba sifatida ko‘rib chiqiladi. Shuningdek, terminlar bazasining avtomatik tahlil, qidiruv va annotatsiya jarayonlaridagi ahamiyati yoritiladi. Maqolada terminologik bazani kengaytirish va yangi texnologiyalar asosida takomillashtirish istiqbollari ham asoslab beriladi.