O‘ZBEK TILIDAGI FILOLOGIK TERMINLARNING SHAKLLANISH VA RIVOJLANISH BOSQICHLARI - Kadirova Zaynura Zaynidinovna (SAMARALI TA’LIM VA BARQAROR INNOVATSIYALAR JURNALI, 2025)
Mazkur maqolada filologik terminlar bazasini shakllantirish jarayonida axborot texnologiyalaridan foydalanish masalalari yoritiladi. Tadqiqotda terminlarni yig‘ish, tizimlashtirish va raqamlashtirish jarayonlarida zamonaviy dasturiy vositalar, elektron lug‘atlar, korpus texnologiyalari va ma’lumotlar bazalarining o‘rni tahlil qilinadi. Shuningdek, filologik terminlarning standartlashuvi, ularning semantik aniqligi va izchilligini ta’minlashda avtomatlashtirilgan tizimlarning afzalliklari ko‘rsatib beriladi. Maqola natijalari filologiya sohasida terminologik bazalarni yaratish va takomillashtirishda ilmiy-amaliy ahamiyat kasb etadi.