OʻZBEK VA INGLIZ TILIDAGI ANTONIMLAR. - Maxmudova Sabina Avazjonovna; Tuychikulova Intizora Mirzakulovna (SAMARALI TA’LIM VA BARQAROR INNOVATSIYALAR JURNALI, 2025)
Ushbu maqolada o'zbek va ingliz tillaridagi antonimlar, ya'ni qarama-qarshi ma'nodagi so'zlar tahlil qilinadi. Antonimlar, tilshunoslikda muhim rol o'ynab, so'z boyligini kengaytiradi va fikrlarni aniq ifodalash imkonini beradi. O'zbek tilidagi antonimlar ko'pincha qo'shma so'zlar, fe'l va sifatlar orqali ifodalanadi, ingliz tilida esa ular ko'proq mustaqil so'zlar sifatida mavjud. Maqolada har ikki tilning antonimlarining tuzilishi, ularning qo'llanilishi va madaniy kontekstdagi ahamiyati ko'rib chiqiladi. Shuningdek, antonimlar orqali til o'rganish jarayonida yuzaga keladigan qiyinchiliklar va ularni bartaraf etish usullari ham muhokama qilinadi. Ushbu tadqiqot, o'zbek va ingliz tillaridagi antonimlarning o'zaro ta'siri va ularning tilshunoslikdagi o'rnini yanada chuqurroq tushunishga yordam beradi. Maqola tilshunoslar, talabalar va keng jamoatchilik uchun foydali manba bo'lib xizmat qiladi.