O‘QUVCHILARNING BILIM, KO‘NIKMA VA MALAKALARINI TASHXIS ETISH - Kenjayeva Sitora Xolli qizimi; Madrimova Yulduz Hamro qizi (SAMARALI TA’LIM VA BARQAROR INNOVATSIYALAR JURNALI, 2025)
Ushbu maqolada ta’lim jarayonida o‘quvchilarning bilim, ko‘nikma va malakalarini tashxis etishning mazmuni, maqsadi, tamoyillari va usullari keng yoritilgan. Tashxislashning zamonaviy metodlari, baholash texnologiyalari, pedagogik monitoring, reyting tizimi hamda diagnostikaning amaliy ahamiyati ilmiy-nazariy jihatdan tahlil qilinadi. Shuningdek, o‘quvchilar faoliyatini baholashda kompetensiyaviy yondashuv, formatif va summativ tashxis o‘rtasidagi farqlar, elektron baholash imkoniyatlari haqida fikr yuritiladi.