DIDAKTIKA TA’LIM NAZARIYASI SIFATIDA.O’QITISH JARAYONI YAXLIT TIZIM SIFATIDA - Qilicheva Sevinch Baxtiyor qizi; Nurillayeva Iroda Xursand qizi (SAMARALI TA’LIM VA BARQAROR INNOVATSIYALAR JURNALI, 2025)
Ushbu maqolada didaktikaning ta’lim nazariyasi sifatidagi ilmiy asoslari, o‘qitish jarayonining mazmuni, tamoyillari va tashkiliy jihatlari chuqur tahlil qilingan. Didaktikaning o‘quv jarayonini tashkil etishdagi o‘rni, o‘qituvchi va o‘quvchi faoliyatining o‘zaro integratsiyasi, zamonaviy pedagogik texnologiyalardan foydalanishning ilmiy-metodik asoslari yoritiladi. O‘qitish jarayoniga tizimli yondashuvning ustunliklari, ta’lim jarayonini optimallashtirishga xizmat qiluvchi metodlar, vositalar va baholash mexanizmlari ilmiy dalillar asosida tahlil etilgan. Tadqiqot natijalari ta’lim jarayonining samaradorligini oshirish, o‘quvchilarning mustaqil fikrlash kompetensiyalarini rivojlantirishga xizmat qiladi.