MAXSUS VA INKLYUZIV TAʼLIMNING BUGUNGI KUNDAGI AHAMIYATI VA AMALGA OSHIRILAYOTGAN ISLOHOTLAR - Zavqiyeva Zamira Boymurod qizi; Nuraliyeva Ruxshona Alijonovna (SAMARALI TA’LIM VA BARQAROR INNOVATSIYALAR JURNALI, 2025)
Ushbu maqolada O'zbekiston Respublikasida maxsus ta'lim ehtiyojlariga (MTE) ega bo'lgan bolalarni umumiy ta'lim jarayoniga integratsiya qilishning nazariy va amaliy jihatlari tahlil qilingan. Inklyuziv ta'limning huquqiy asoslari, uning falsafiy prinsiplari hamda O'zbekiston sharoitida joriy etishdagi mavjud to'siqlar (infratuzilma, kadrlar malakasi, ijtimoiy-psixologik omillar) yoritib berilgan. Maqola so'ngida inklyuziv muhitni takomillashtirish bo'yicha amaliy tavsiyalar ilgari surilgan.