SHAXSNING RIVOJLANISHI, TARBIYASI VA IJTIMOIYLASHUVI - Choriyeva Maftuna; Ortiqova Farzona (SAMARALI TA’LIM VA BARQAROR INNOVATSIYALAR JURNALI, 2025)
Ushbu maqolada shaxsning rivojlanishi, tarbiyasi va ijtimoiylashuvi jarayonlari psixologik hamda pedagogik nuqtai nazardan tahlil qilingan. Shaxs shakllanishiga ta’sir etuvchi ichki va tashqi omillar, oilaning, ta’lim muassasasining hamda jamiyatning o‘rni ilmiy manbalar asosida yoritilgan. Maqola shaxsning yoshlikdan boshlab ijtimoiy muhitga moslashuvi, unda ijtimoiy tajribani egallashi, tarbiya jarayonining rolini ochib berishga qaratilgan.