YOSHLARNI VATANPARVARLIK RUXIDA TARBIYALASH – DOLZARB VAZIFA - Ikromov Xabibullo Boqiyevich, Toshpo‘latov Adxamjon Abdulboqiyevich (SAMARALI TA’LIM VA BARQAROR INNOVATSIYALAR JURNALI, 2024)
Mamlakatimizda ta’lim tizimi ming yillar davomida shakllangan sharqona usullardan foydalanib kelmoqda. Sharq, xususan, o‘zbek ta’lim tizimida yoshlar tarbiyasi, axloqi, vatanparvarligi, mehnatsevarligi, ijodkorligi va insonparvarligi kabi sifatlarga qadimdan alohida e’tibor qaratilgan. Shuningdek O’zbekistonda kadrlar tayyorlash tizimini shakllanishi va faoliyat ko’rsatishini asosiy tamoyili tarzida «o‘quvchi yoshlarni Vatanga sadoqat, yuksak axloq, ma’naviyat va ma’rifat, mexnatga layoqatli bulish ruxida tarbiyalash» alohida ahamiyat kasb etadi.