XXI ASRDA OTA-ONALAR PEDAGOGIK MADANIYATI - Nomozova Malika Oʻrolovna; Qalandarova Sevinch Samandarovna (SAMARALI TA’LIM VA BARQAROR INNOVATSIYALAR JURNALI, 2025)
Mazkur ilmiy maqolada XXI asr sharoitida ota-onalar pedagogik madaniyatining mazmun-mohiyati, uning tarkibiy qismlari, shakllanish omillari va jamiyat taraqqiyotidagi ahamiyati yoritilgan. Globallashuv, raqamli muhit va ijtimoiy o‘zgarishlar fonida oilaviy tarbiya masalalarining dolzarbligi tahlil qilinadi. Ota-onalar pedagogik madaniyatini rivojlantirish yo‘llari va pedagogik hamkorlikning zamonaviy shakllari ilmiy-nazariy jihatdan asoslab beriladi.