O'QUVCHILARNING BILIM KO'NIKMA VA MALAKASINI TASHXIS ETISH. - Mamatqulova Asila Inoyatovna; Eshdavlatova Muslima (SAMARALI TA’LIM VA BARQAROR INNOVATSIYALAR JURNALI, 2025)
Ushbu maqolada o‘quvchilarning bilim, ko‘nikma va malakasini (BKM) tashxis etishning mazmuni, maqsadi, vazifalari va zamonaviy yondashuvlari tahlil qilinadi. Ta’lim jarayonida tashxisning ahamiyati, uning turlari va metodlari yoritiladi. Shuningdek, baholashning shakllari, mezonlari, o‘quv faoliyatini monitoring qilish, o‘quvchilarning rivojlanish dinamikasini aniqlash hamda pedagogik qarorlar qabul qilishda tashxisning tutgan o‘rni ilmiy-amaliy nuqtai nazardan asoslab beriladi. Maqola amaliyotchi pedagoglar, tarbiyachilar hamda ta’lim sifati bilan shug‘ullanuvchi mutaxassislar uchun mo‘ljallangan.